Polska śródziemnomorska odc. 7

Polska śródziemnomorska (2021), to magazyn kulinarny, w którym dowiemy się jak połączyć lubianą śródziemnomorską kuchnię z lokalnymi, rdzennie polskimi produktami.
W każdym odcinku razem z prowadzącą, Jolą Kleser odwiedzamy inny region Polski, w którym dowiemy się jak używać smacznych, lokalnych i dobrze nam znanych produktów do przygotowania dań kuchni śródziemnomorskiej.

W siódmym odcinku Jola Kleser odwiedza Swołowo, poznaje kulturę i tradycje dawnych mieszkańców Pomorza.

Kulinarnie zainspirowała ją hodowana w tym regionie gęś.

Zapraszamy do obejrzenia odcinka ze Swołowa:

https://vod.tvp.pl/video/polska-srodziemnomorska,odc-7,56174935?fbclid=IwAR1Ul4Occ7GtqEH-XioUfsFT8v80UO2ciDqHr4zRYzxHZH6YZ09hP7UV1Ts